Skip to main content

Stichting Rotterdamse Uitdaging is DE Maatschappelijke Makelaar

Gepubliceerd op: woensdag 24 november 2021 | 10:22

In Rotterdam zijn veel uitdagingen: veel inwoners kampen met armoede, eenzaamheid of een slechte gezondheid. Veel stichtingen en verenigingen werken aan oplossingen, vaak ontbreekt het aan geld, materialen of kennis. Lokaal zijn veel ondernemers die goed willen doen.

De Rotterdamse uitdaging koppelt de maatschappelijke vragen aan ondernemers: dat is een win-win-win situatie. Bedrijven delen hun kennis, materialen of medewerkers, verenigingen en stichtingen zijn geholpen. Als bedrijf maakt u uw maatschappelijke betrokkenheid concreet (bv SROI) en nieuwe verbindingen ontstaan tussen bedrijfsleven en de samenleving.

Hoe doet u mee? Laptopchallenge
Geef oude laptops, telefoons, desktops, printers en beeldschermen veilig een tweede kans. Dankzij de samenwerking met Copiatek wordt gedoneerde IT apparatuur verantwoord geschoond of gerepareerd. Help diverse sociale instanties en gezinnen in de regio met jullie oude apparatuur.
Alles op een rij:
– Hardware bij u opgehaald
– Uw bedrijfsgegevens veilig
– Een maatschappelijk 2e leven voor uw hardware

Lees meer: https://rotterdamseuitdaging.nl/laptop-challenge/ 

Warme Kerst? Niet voor iedereen, doet u mee? Doneer Kerstpakketten of producten voor een pakket
December is altijd een speciale maand met lekker eten, cadeaus en gezelligheid. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zamelen we kerstpakketten in, onder andere voor Stichting Mano, Voedselbank Schiebroek en SKIN Rotterdam. Zodat ook mensen die het hard nodig hebben, toch een december gevoel krijgen.

Hoe werkt het? Je kan als bedrijf kerstpakketten doneren of vragen of je medewerkers willen doneren. Zelf pakketten samenstellen of producten leveren voor in kerstpakketten kan ook (wij maken er dan pakketten van).
Op 21 december zamelen we alles in op een centrale plek in Rotterdam. Wij zorgen dat de pakketten verdeeld worden over verschillende maatschappelijke stichtingen uit Rotterdam.
Meer info? https://rotterdamseuitdaging.nl/actueel/kerstpakketten-weggeven-doneren-goede-doel/ 

De Rotterdamse Uitdaging: Het leukste ondernemersnetwerk op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Niet lullen maar poetsen!Voor meer informatie: www.rotterdamseuitdaging.nl